Webshop podrška (091) 536-4857 PON - PET od 8 do 16h
Pomoć i podrška
Webshop podrška (091) 536-4857 PON - PET od 8 do 16h
Besplatna dostava

Besplatna dostava iznad 70 EUR

Kako odabrati hranilicu za bebe: na što treba paziti prilikom kupovine?

Slika za kategoriju Kako odabrati hranilicu za bebe: na što treba paziti prilikom kupovine?

Napokon je došao taj trenutak, beba je spremna za prvu kašicu.

Prije nego li se pozabavimo nekim od karakteristika koje bi svaka hranilica trebala ispunjavati treba istaknuti neke važne znakove koji ukazuju na to da je beba uistinu spremna za konzumiranje krute hrane. Kada krenete u potragu za hranilicom obratite pažnju na to kako vaša beba promatra hranu. Mljackanje i je jedan od glavnih pokazatelja da je beba spremna za kašicu. Poželjno je i da se beba zna samostalno posjedati i održati u sjedećem položaju bez pomoći roditelja, tako će neometano moći uživati u prvim zalogajčićima.

Kada ste sigurni da je beba spremna i vrijeme je za miksanje kašice bebi je potrebno nabaviti kvalitetnu i funkcionalnu hranilicu. Pripremili smo nekoliko smjernica na koje treba paziti prilikom odabira hranilice.

 

Jesu li hranilice sigurne za djecu?

Prva i osnovna značajka koju svaka hranilica mora imati je da su sigurne za djecu. S obzirom na to da se s uvođenjem kašica kreće od bebinog četvrtog odnosno šestog mjeseca, jasno je da se radi o još malenom djetetu koji se ne zna ili djelomično drži samostalno. Iz tog razloga važno je obratiti pažnju na to ima li hranilica opciju nagiba koji se može prilagoditi bebinim potrebama. Bitno je da beba sjedi u polusjedećem položaju ili sjedećem, ako se već samostalno posjeda. Iduća važna značajka je da hranilica ima sigurnosne remenčiće koji se kopčaju u pet uporišnih točaka dakle oko ramena, bedara i između nogica. Kod remenčića obratite pažnju kako se kopčaju i može li dijete samostalno otkopčati.

U našoj ponudi možete pronaći odlične hranilice koje su sigurne i za one najmanje. Hranilice brenda Maxi Cosi napravljene su u obliku košare- ležaljke, a namijenjena je za bebe od 6 mjeseci do 3 godine.

Hranilice brenda Cam imaju podesiv naslon za noge u tri razine, podesiv naslon u četiri položaja i kopčanje u pet točaka. Dolaze u raznim bojama i motivima .

Ako se odlučite za drvene hranilice preporuka ide za hranilice brenda Kinderkraft. Hranilice u izrađene od drveta, a djetetu će odgovarati dugi niz godina jer se kasnije mogu pretvoriti u ergonomsku stolicu. Visina sjedala i oslonac mogu se lako podesiti tako da odgovara svim uzrastima.

 

Koliko su hranilice praktične?

Kada krenete u potragu za hranilicom pokušajte si odmah predvidjeti u kojem dijelu vašeg doma planirate držati hranilicu i hoćete li ju nakon svakog jela sklanjati odnosno sklapati. Ako ste odlučili da vam je potrebna manja i lakosklopiva hranilica naša preporuka su hranilice brenda Kinderkraft koje prati minimalistički dizajn, jednostavno podešavanje, izdrživa konstrukcija i jednostavno sklapanje. Također hranilica brenda FreeON Ben medo je odličan izbor hranilice koja zauzima malo mjesta. Kada je ne koristite može se lako sklopiti i tako sklopljena zauzima vrlo malo mjesta.

Brend Cam u ponudi ima hranilice koje se pričvršćuju za stolice s pomoću remena. Ovakve hranilice idealne su za manje stanove i putovanja, jer zauzimaju manje prostora i lako su prenosive.

 

Kako očistiti hranilicu za djecu?

Prva kašica znači puno hrane na hranilici i na podu. Nažalost hrana završi baš tamo gdje ne treba, ali uzmite u obzir da se bebe uče i da im treba vremena, a roditeljima strpljenja. Iz tog razloga birajte hranilice koje su izrađene od lako održivog materijala. Idealno je odabrati navlake koje se mogu skinuti i oprati u vešmašini i sjedište izrađeno od vodootporne podloge.

Obratite pažnju da hranilica koju birate ima udubljen pladanj kako bi hrana ostala baš tamo gdje joj je mjesto. Kod pladnja obratite pažnju da hranilica ima dupli pladanj, glavni pladanj koji se fiksira na hranilicu i plastični tanji pladanj koji se vrlo jednostavno skida i održava.

Na kraju, izbor hranilice ovisi isključivo o vašim željama i potrebama. Imajte na umu da hranilica ne služi isključivo za hranjenje već se u njoj djeca igraju, crtaju i sudjeluju u obiteljskim druženjima.

 

 

 

 

Objavite svoj komentar
*