Webshop podrška (091) 536-4857 PON - PET od 8 do 16h
Pomoć i podrška
Webshop podrška (091) 536-4857 PON - PET od 8 do 16h
Besplatna dostava

Besplatna dostava iznad 70 EUR

Zašto su Bibs dude tako popularne i jesu li ortodontski prihvatljive?

Slika za kategoriju Zašto su Bibs dude tako popularne i jesu li ortodontski prihvatljive?

U odabiru proizvoda za bebe, izrazito je važno da budu izrađeni od visoko kvalitetnih materijala, ergonomskog dizajna i da budu praktični. Mnogi brendovi zadovoljavaju neke od ovih faktora, a jedan koji se može pohvaliti svime je Bibs. Radi se o danskom brendu koji nudi široku ponudu duda, ali i sličnih proizvoda kao što su boce ili pribor za jelo.
Široka ponuda duda svih mogućih oblika čini ga jednim od vodećih brendova na ovom tržištu, a transparentno poslovanje i održivost garantiraju mu jednaku popularnost u budućnosti. Na našoj web-trgovini možete otkriti razne Bibs proizvode za bebe.

 

Bibs – brend kojem roditelji vjeruju

Ovaj danski brend osnovan je 1978., a sve je započelo s klasičnom okruglom dudom. Od tog prvog tipa do danas nastale su brojne druge varijante kako bi svaki roditelj mogao pronaći idealnu dudu za svoju bebu. Osim duda, danas se u ponudi nalaze i drugi proizvodi kao što su boce s dodatcima, posteljina i sve potrebno za spavanje ili odmor, zatim pribor za kupanje, hranjenje i igranje te poklon paketi. Trend ovog brenda je ka širenju ponude te se u budućnosti namjeravaju još proširiti kako bi pokrili sve što roditeljima i djeci treba u svakodnevnim aktivnostima.

 

Transparentnost

Trenutno se ovaj brend nalazi na 100 tržišta diljem svijeta te oprema brojne roditelje s visoko kvalitetnim dudama. Ključna motivacija iza njihovih proizvoda je kvalitetan materijal te estetska privlačnost. Uz tog, velik naglasak stavljaju na transparentnost poslovanja, održivost i dobrotvorni rad. Na službenim stranicama dostupna su godišnja izvješća koja svatko može proučiti i otkriti što ga zanima vezano uz rad ovog brenda.

 

Održiva proizvodnja

Kroz cijeli proizvodni proces, Bibs stavlja naglasak na ekološku svijest i održivu proizvodnju. To postižu koristeći održive sirovine, minimizirajući svoj CO2 otisak te koristeći reciklirane materijale. Budući da Bibs ima vlastite tvornice, mogu u potpunosti kontrolirati proizvodni proces i na taj način garantirati kvalitetu izrade. Ne samo što se koriste održivi materijali u izradi proizvode, već teže tome da sva pakiranja budu izrađena u skladu s okolišem. Sve o proizvodnom procesu u detalje možete otkriti na njihovim stranicama – izloženi su svi koraci proizvodnje.

 

Humanitarni rad

Briga o roditeljima i djeci ne oslikava se samo u kvaliteti proizvoda, već i u dobrotvornom radu ovog brenda. Uz to što podupiru aktualne socijalne akcije i pokrete koji se bave trenutnim problemima, Bibs već godinama sudjeluje u raznim projektima za potrebite. Donirali su velik broj duda djeci u obiteljima nižeg ekonomskog statusa, samohranim majkama, djeci u Africi, te prerano rođenoj djeci u danskim bolnicama. Ova humanitarna praksa pokazuje kako Bibs uistinu ima u fokusu dobrobit djece, te da je više od brenda.

 

Dude

U centru rada Bibs brenda nalaze se dude. S ovim je proizvodom sve krenulo te su i danas najpoznatiji po svojim dudama. Rijetko kad se nađe brend s toliko širokom ponudom duda najrazličitijih oblika i prednosti, a da su istovremeno izrazito estetski privlačne. Bibs dude mogle bi se nazvati dudama novog doba jer zadovoljavaju sve potrebe djece i roditelja te su izrađene u skladu sa sigurnosnim i zdravstvenim zahtjevima te ekološkom svijesti.
Na našem web-shopu možete otkriti razne vrste Bibs duda među kojima ćete sigurno naći idealnu za vaše dijete. Možete biti sigurni da koju god odaberete, dobivate kvalitetan proizvod s ergonomskim dizajnom.

 

Jesu li Bibs dude ortodontski prihvatljive?

Ključna dilema pri korištenju duda je opasnost od promjene dječjeg zagriza koje s vremenom može dovesti do potrebe za nošenjem aparatića. Klasični oblici duda uistinu mogu povećati rizik od dentalne malokluzije. Zato je Bibs razvio posebne tipove duda koji su prihvatljiviji i ne povećavaju toliko rizik od otvorenog zagriza.
Umjesto običnog oblika dude, ove ortodontski prihvatljive dude imaju ili ravno dno sa zaokruženim vrhom ili su spljoštene sa strane. Ovakav oblik zahtijeva manje pritiska i posljedično manji utjecaj na zube. Na Bibs stranici ove ćete dude naći birajući „anatomski“ ili „simetrični“ oblik.


Na kraju, utjecaj bilo koje dude na zube ovisi o jačini sisanja te pritisku koji ona čini na zube. Dakle, sve je individualno i razlikuje se od bebe do bebe. Budući da djeca u mladoj dobi imaju snažan instinkt za sisanjem, u nedostatku dude počet će sisati vlastiti palac. Ovo ima još veći negativan učinak na zube, stoga se ipak preporučuje korištenje dude. Najvažnije je znati kad prekinuti korištenje dude, a dobre su vijesti da je većinu djece lakše odviknuti od dude nego od palca. U pravilu se preporučuje odvikavanje od dude u 3. godini kako bi se spriječio štetan utjecaj na trajne zube. 

 

Kakve sve oblike duda možete naći u Bibs ponudi?

Bibs dude mogu se podijeliti po obliku, stilu i materijalu. Osnovna podjela je po obliku i služi kako bi oponašale različite oblike bradavica. Različitoj djeci odgovarat će drukčiji tip dude. Najklasičniji oblik je okrugli koji ima simetrično dno i zaokružen vrh. Ove dude vrlo su slične osnovnom obliku s kojim je Bibs krenuo. 
Zatim, u ponudi imate simetrične dude s manje okruglim vrhom koji je simetrično spljošten s obje strane. Zadnji oblik Bibs duda su anatomske dude čiji je vrh s jedne strane u potpunosti spljošten, dok su s druge strane standardno zaobljene. Ove dude zahtijevaju manje pritiska pri sisanju pa se smatraju ortodontski naprednijima. Različite oblike Bibs duda pronađite u našoj web-trgovini.

 

Od kojih su materijala izrađene Bibs dude?

Nekoliko je materijala uključeno u izradu Bibs duda, a možemo ih podijeliti ovisno o tome grade li bazu dude ili nastavak za sisanje. Proširena baza mora biti izrađena od tvrđeg materijala te se za nju koristi plastika. Budući da se Bibs fokusira na održivost u proizvodnji, koriste PP plastiku (polipropilen) koja se može u potpunosti reciklirati. Ova vrsta plastike odobrena je od Američke administracije za hranu i lijekove te ne sadrži štetan bisfenol-A, PVC ni ftalate. Kod izbora proizvoda za bebe izrazito je važno provjeriti da u sastavu nema ovih tvari.


Kad je riječ o nastavku za sisanje, postoje dvije varijante – prirodni lateks i silikon. Prirodna lateks guma dobiva se iz guste mliječne tekućine Hevea drveta. Pri obradi mijenja boju u smeđe-žutu, a zahvaljujući svojoj mekoći i elastičnosti uspješno oponaša bradavicu majke.


Druga opcija je silikon – hipoalergeni materijal bez mirisa i okusa. Kao i prirodna lateks guma, ne sadrži BPA, PVC ni ftalate koji su česti endokrini disruptori. Bibs dude izrađene su od silikona za hranu koji ne otpušta tvari u dodiru s hranom ili usnom šupljinom. Stoga, možete biti sigurni da neovisno o tome koji materijal odaberete, dobivate kvalitetnu dudu bez štetnih tvari.


Kako bi dude zadržale svoja kvalitetna svojstva, preporučuje se mijenjati ih svakih 4 do 6 tjedana. Ako dođe do oštećenja, morate ih zamijeniti i ranije. Dude od prirodne lateks gume manje su izdržljive od silikonskih duda jer su sklonije oštećenjima od UV zračenja, zraka, sline i topline. S druge strane, mekše su od silikonskih i zbog toga bolje oponašaju majčine bradavice.

 

Koja je tajna popularnosti Bibs duda?

Bibs dude imaju mnoge prednosti pred ostalim dudama na tržištu zbog čega su i toliko popularne. Prije svega, dolaze u velikom izboru pastelnih boja koje idealno odgovaraju uz dječju odjeću. Osim osnovnih boja, Bibs često surađuje s dizajnerima zahvaljujući čemu imaju niz različitih prekrasnih kolekcija – od cvjetnih do apstraktnih motiva.


Osim boje, neke kolekcije Bibs duda imaju i posebne karakteristike. Otkrijte jedinstvenu kolekciju koja svijetli u mraku za lakši pronalazak dude ili pak „Boheme“ kolekciju s izrađenom bazom rustikalnog izgleda. Postoji nekoliko kolekcija koje nude različite oblike baze – od onih koji nalikuju na mašnicu, preko apstraktnih, do oblika leptira.


Ono što uistinu razlikuje Bibs dude od ostalih na tržištu je koliko su nastavci za sisanje slični prirodnim bradavicama. Zahvaljujući prirodnoj lateks gumi, beba će teško razlikovati majčinu bradavicu od dude te se neće toliko naprezati pri sisanju. Manji pritisak pri sisanju znači i manju opasnost od otvorenog zagriza u kasnijoj dobi.


Uz sve te prednosti, veliku ulogu igra i transparentnost poslovanja te ekološka svijest ovog brenda. Da bi brend bio u skladu sa suvremenim zahtjevima, mora težiti održivoj proizvodnji. Sve informacije o proizvodnom procesu možete naći na Bibs stranicama. Također, Bibs provodi rigorozna testiranja svojih proizvoda kojima garantira sigurnost i izdržljivost što je izrazito važno kad se radi o proizvodima za bebe. 


Na kraju, sve ove prednosti kvalitetnih Bibs duda dolaze po pristupačnoj cijeni. Ove su dude isplative čak i u usporedbi s dudama puno manje kvalitete, a kamoli kad uzmete u obzir koliko prednosti nose sa sobom. Možete kupiti i veća pakiranja od nekoliko istih duda ili po jednu od svakog oblika kako biste isprobali koji najviše odgovara vašem djetetu.


Sve u svemu, Bibs je brend visoko kvalitetnih duda u koji se isplati uložiti. Radi se o brendu koji uistinu stavlja djecu na prvo mjesto što dokazuje svojim proizvodima, ali i humanitarnim radom. Prije svega, ovdje ćete pronaći široku ponudu kvalitetnih duda, a s vremenom i raznih drugih proizvoda za djecu.

 

Objavite svoj komentar
*