Webshop podrška (091) 536-4857 PON - PET od 8 do 16h
Pomoć i podrška
Webshop podrška (091) 536-4857 PON - PET od 8 do 16h
Besplatna dostava

Besplatna dostava iznad 70 EUR

Slika za kategoriju 5 razvojnih igara za bebe od 6 do 12 mjeseci

Dijete je od svog rođenja u stalnom procesu rasta i razvoja, kako fizičkog tako i mentalnog i emocionalnog. Ono konstantno promatra, istražuje, uči, otkriva i testira vlastite mogućnosti, savladava nove izazove i spoznaje svoje granice. Tako uči o samom sebi i o svijetu oko sebe, zato igračke i igraju tako veliku ulogu u njegovom životu jer su tu da mu pomognu i olakšaju taj proces i pomognu njegov razvoj. Stoga promatrajte i slušajte vašu bebu, prepoznajte njezine želje i potrebe i tako stvorite prelijepe uspomene. I najmanja igračka je za svaku bebu veliko veselje!


Bebe od 6 do 9 mjeseci

Bebe u ovoj dobi istražuju svijet oko sebe i žele se slobodnije kretati stoga ih zanimaju igračke različitih veličina, oblika i materijala s puno detalja i tekstura. Bebe u ovom razdoblju počinju razvijati i vještinu hodanja pa im u tom procesu pomažu razne igračke na guranje. Svoje najmlađe u ovoj fazi razvoja možete animirati i raznim knjigama i slikovnicama koje imaju velike i šarene ilustracije.
 
Bebe od 9 do 12 mjeseci


U ovoj dobi bebe razvijaju vještine razvrstavanja i sortiranja pa im igračke ili bilo kakvi drugi predmeti koji se mogu slagati postaju jako zanimljivi. U dobi od 9 do 12 mjeseci kod beba se počinju razvijati i vještine govora i jezika. Bebe pokušavaju izgovarati prve riječi pa im odabirom igračaka koje govore ili pjevaju pjesmice možete pomoći u boljem razvoju tih vještina.
 

Koje su igre najbolje za djecu od 6 do 12 mjeseci?

 

Slaganje tornja od kocki


Sigurni smo da svako dijete među svojim igračkama ima drvene kocke raznih boja. Upravo te kockice odlična su igra za razvoj fine motorike i memorije. Bebe s napunjenih 6 mjeseci polako će se pokušati posjedati što je odlično za igru slaganja tornja. Pomozite bebi da slaže kocke jednu na drugu i nakon što ju složi neka ju sruši. Taj postupak nagradite pljeskom, jer vaša beba je napravila nešto jako važno i zanimljivo.

 

Ku-Ku


Dobri stari Ku-Ku je igrao koja će zainteresirati svakog mališana, a odlična je za poticanje koncentracije i sluha. Igra je vrlo jednostavna. Posjednite dijete ili ako dijete ne sjedi podbočite ga jastucima. Pokrite lice jastukom i upitate dijete „Gdje je mama?“. Dijete će vas tražiti, a kada vas napokon ugleda viknite Ku-Ku. Sigurni smo da će mališani  uživati u ovoj igri.

 

Kupanje


Djeca se obožavaju kupati, a pogotovo ako kadu napunite s lopticama, patkicama i pjenom. Pripremite se da će kupanje potrajati. Što je odlično, jer djeca će uživati u igranju, dodavanju, puhanju balončića od sapunice. Kupanje može biti odlična igra za razvoj motorike, puhanje balončića kasnije može pomoći da dijete savlada ispuhati nos, jačanje trupa u položaju sjedenja.

 

Zalijepljena igračka na podu ili za podlogu


Zalijepite igračku sa selotejpom nekoliko puta. Igračku možete zalijepiti za pod ili pladanj od hranilice i pustite neka se dijete igra. Neka se potrudi oko odljepljivanja igračke, a uspjeh nagradite velikim pljeskom i pohvalom. Igra je odlična za razvoj motorike i strpljenja, kojeg djeci često nedostaje.


Ubacivanje tjestenine u bocu


Uzmite jednu staru bocu od vode. Bitno je da je boca suha. Još vam je potrebno i nekoliko vrsta tjestenine. Posjednite dijete i neka tjesteninu ubacuje u bocu. Odlična igra za razvoj fine motorike i strpljenja.

Objavite svoj komentar
*